Home Adoptie
Adopteren in Nederland PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 14 december 2011 00:00
Wanneer u een dier van SIAC wil adopteren, mailt u naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. U komt dan bij onze plaatsingscommissie terecht. Zij zullen contact met u opnemen en u informeren over het dier. Daarnaast willen wij soms nog meer informatie over u, dit is uiteindelijk noodzakelijk om zo goed mogelijk in te kunnen schatten of het wel een goede match kan zijn tussen u en het dier. Soms komt het voor dat een eigenaar nog meer wil weten over een dier.

De kosten voor honden in Nederland zijn € 250.-De kosten voor katten en andere huisdieren zijn op aanvraag. U krijgt het dier dan gechipt, ontwormd en met gezondheidsverklaring. Het dier komt met het vliegtuig naar Nederland.

 
Garantie
Wanneer wij een hond aan u overdragen kunt er vanuit gaan dat het dier gezond is. 
Alles wat wij weten over het karakter en dergelijke vertellen wij u.
  
Hierna is het aan u
U bent een vriend rijker waar u in principe een hondenleven lang de zorg over heeft. Wij kunnen u adviseren als er iets is met uw dier. Maar u bent en blijft zelf verantwoordelijk. Op sommige websites die dieren ter adoptie aanbieden uit Spanje, wordt de indruk gewekt dat u het dier altijd kunt teruggeven. Maar zo gaat het in de praktijk natuurlijk niet.
  
Natuurlijk kan het zijn, dat het echt niet gaat tussen u en uw dier. In dat geval, kunt u contact opnemen met ons en zullen wij het dier opnieuw op onze website plaatsen zodat het weer geadopteerd kan worden. Wij zijn hier natuurlijk niet echt gelukkig mee, want op deze manier zal de hond nooit echt wennen. Het is van groot belang dat u er alles aan doet om het samen te “rooien”.

Gelukkig is bovenstaande het “worst case” scenario en komt het op jaarbasis hooguit een enkele keer voor. 

Dus
Wij zorgen voor een gezond dier dat na een triest en zielig leven in Spanje, uw beste kameraad kan worden. En u geniet gewoon van deze relatie. Maar als het nu echt niet gaat………tja, dan helpen wij u natuurlijk uit de brand zowel in het belang van het dier als in uw belang.

 
Omdat we sommige dieren wel eens langer dan 4 maanden bij ons hebben en omdat sommige dieren bij ons binnenkomen met echt grote medische problemen, moeten wij een bedrag vragen om uit de kosten te komen. Het geld komt altijd weer meteen ten goede aan de dieren! 
   
Verder komt het voor dat sommige honden al in Nederland opgevangen worden. Dat is voor u een voordeel, omdat u met het opvangadres een afspraak kan maken om het dier te bekijken. Het opvangadres kan u informeren over eetgewoonten, gedrag, omgang met mensen en/of andere dieren, etc.
Het overdragen van het dier (adoptiepapieren, kwitantie, geld afdragen, etc.) regelt u dan met het opvangadres.
 
Wanneer uw dier nog in Spanje is, regelen wij een vlucht met Transavia. Het dier wordt dan door een vrijwilliger op zijn ticket meegenomen en afgeleverd in Amsterdam. Vanuit SIAC Nederland is dan altijd een vrijwilliger aanwezig om de overdracht te begeleiden. Hieronder vindt u de foto van Anneke die u tegen komt op de luchthaven:
 
anneke