Home Hoe gaat het nu met...?
Hoe gaat het nu met...?
Hier de succes verhalen van geplaatste honden.


Sherlock en Mickey PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 14 mei 2016 10:51

hondje

 

Kijk dan Anneke, dit zijn Mickey en Sherlock (voorheen Garth wink-emoticon ) vanmiddag.... schattig he? kiki-emoticon Mickey vond t wel raar hoor, zo'n hondje er bij, maar volgens mij begint hij er al een beetje aan te wennen. En Sherlock is zo lekker ongecompliceerd, echt een vrolijke nieuwsgierige pup die zich niet zo snel uit het veld laat slaan.

 
Harvey PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 09 december 2012 12:39

DSC 0602DSC 3823

Hallo Anneke& Henk en mensen van SIAC,

 

Op 30 november kwam Harvey op luchthaven Schiphol aan. Hij was wel zenuwachtig en zijn achterstaart helemaal kromgetrokken

Ik nam hem op mijn schoot in de trein en hij rilde helemaal. Dat komt ook omdat het erg koud en de trein maakt veel geluiden.

Het moet voor hem echt helemaal wennen. Toen we thuis kwam liet ik hem in alle hoeken van zijn nieuwe domein zien.

Hij is erg nieuwsgierig en het moet nog even wennen voor hem. Ik bleef bij hem om alle aandacht aan hem te geven.

Mijn vriend ging zelfs even naar de winkels om zijn nieuwe halsriem, bal en Harvey's nieuwe mandje halen.

Even na 15 minuten ging hij al in zijn nieuwe mandje liggen en hij viel gelijk in slaap. Hij was duidelijk erg moe van al die spanningen en de dag dat hij naar holland kwam.

Harvey heeft mijn hart weten veroveren en legde zijn anker in de kern van mijn hart.

Mensen van SIAC en vooral Anneke en Henk, ik kan jullie niet genoeg bedanken.

We zijn heel erg blij met Harvey en we gaan hem met veel liefde en goede zorg geven.

Uiteraard, over een tijdje gaan we weer aan jullie laten weten hoe het verder met Harvey gaat.

Harvey, wil aan lieve mensen hartelijk bedanken dat hij veel liefde van jullie heeft gekregen in alicante!

Ik wens jullie allemaal een heel fijne feestdagen en een goed nieuwjaar voor alle honden en katten in SIAC stichting en medewerker(s) in 2013 !

Tot volgend jaar 2013

Hartelijk groetjes,

Willem Lunenburg

Cédric Ochoa en Familie Opdam

en een poot van Harvey

 
Fleur PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 07 september 2012 06:55

fleur1fleur3fleur2

Ons hondje heet Fleur,
Ze is nu 2 1/2 jaar oud, ze komt uit Spanje.
We zijn heel blij met haar, en volgens mij zij ook met ons!
Ze leert snel en het is een snelle hond.
Ze vindt het heel leuk om met andere honden te spelen.
Het is een echte snoepkous met eten betreft.
Wij zijn heel blij met haar en we zouden haar nooit kwijt willen.
 
            Groetjes de baasje van de lieve hond Fleur
 
Oeps PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 31 augustus 2012 08:25

annabelleannabelle2

Hallo Anneke en Henk!

 

Het is alweer ruim een maand geleden dat we Annabelle op mochten halen op schiphol! Wat vliegt de tijd!

Bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam, dus hebben we Annabelle omgedoopt tot Oeps! een naam die uitstekend bij haar blijkt te passen haha..

 

Na een paar daagjes wennen voelde Oeps zich al snel helemaal thuis, ze is dikke maatjes met Muck, onze “oude opa”. Overal waar hij is volgt ze.Daardoor kan ze ook lekker los lopen als we de polder in gaan!

Luisteren doet ze alla Mastin haha....maw. ze leert heel snel maar past dit uiteraard alleen toe wanneer ze denkt dat het nodig is.

 

Oeps is een heerlijke ondeugd waar we super blij mee zijn!

Nog bedankt voor alle goede zorgen in de tijd dat ze nog in Spanje zat, en de opvang op schiphol!

 
Ronja PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 31 augustus 2012 07:58

Ronja1Ronja2Ronja3

Hallo, Ronja hier…

Ik wilde even laten weten dat ik ontzettend gelukkig ben sinds ik in Nederland woon. De reis hierheen vond ik iets minder, maar ik heb er veel voor terug gekregen

In het begin was ik nog heel schuw en bang voor nieuwe mensen. Bij mijn nieuwe baasje duurde het een dag, sindsdien zijn we onafscheidelijk. Ik ben nog steeds wel bang voor nieuwe mensen, maar dat duurt altijd maar even. Andere honden ben ik nog wel altijd bang voor, zeker als ze groter zijn. Behalve voor mijn vriendin Kyra.

Ik heb ontzettend lieve baasjes, en een lieve vriendin waarmee ik vaak ga zwemmen. Ze heet Kyra en is een heeeleeee grote herder. Eerst was ik bang omdat ze echt heel groot is. Maar sinds ze mij heeft leren zwemmen zijn we onafscheidelijk. Ook heb ik veel nieuwe familie hier. Zoals de huistijger die hier ook woont, hij heet Dodo. Soms pest hij me, maar hij kan ook best lief zijn. En opa en oma gaan we ook vaak naartoe. Van opa krijg ik stiekem wat lekkers, gehaktballetje of een stukje kaas. Ik krijg ook heel lekker eten thuis hoor. Verse kippennekken, brokken, vers vlees rond etenstijd, en soms wat macaroni of spaghetti. Maar wel zonder de saus hoor, want die is te pittig. Bij de snackbar om de hoek kennen ze mij ook al. Altijd als ik daar kom, krijg ik een stuk ongebakken, grove frikandel. Daar word ik heeeeel blij van.

En we gaan dus vaak wandelen en zwemmen in het bos in Zoetermeer, samen met Kyra. En als mijn baasjes aan het werk zijn, dan ben ik ontzettend braaf thuis. Tot ze thuiskomen, dan word ik zoooo blij dat ik soms wat druppeltjes laat vallen. Ohja, en ik mag elke avond mee naar bed. Aan het voet einde ligt een deken waar ik mag liggen. Heerlijk, maar soms zegt mijn baasje dat ik ontzettend kan snurken en dromen. En laatst was er onweer en toen was ik wel ontzettend bang. Gelukkig mocht ik toen dicht tegen mijn baas aankruipen.

Maar ik moet nu weer gaan, Kyra staat op me te wachten. We gaan zwemmen, JOEPIEEE!!!

Ik zal binnenkort weer iets van me laten horen…. ADIOS!

 
Joey PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 28 juni 2012 09:04

joeythuis1joeythuis2

We zijn erg blij met Joey! Het gaat super. 

Hij ligt heerlijk in de tuin en geniet er echt van. 
Hoop dat met jullie alles ook goed gaat, groetjes!
 
Kirsten

 
Floortje & Patty PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 28 juni 2012 09:00

patty

Een berichtje over Floortje en Patty.

 

Het gaat heel goed met ze .

Samen kunnen ze het heel goed vinden en ondeugend dat ze zijn.

Allebei lopen ze los en luisteren steeds beter.

Ik ben er nog steeds heel erg blij met ze, en geniet van elk moment .

 

Groeten van Aryan en een pootje van Floortje en Patty.

 

 
Plato PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 02 mei 2012 17:24

plato3plato4plato2

 

Hallo,

Op 21 Februari hebben wij Plato geadopteerd (toen nog Elvis genaamd). En volgens zijn paspoort wordt hij vandaag 1 jaar, dus een mooi moment om even een update te sturen!
Plato is echt enorm veranderd in de afgelopen 2 maanden. Hij kwam bij ons binnen als een bang en schuchter hondje. Hij volgde ons overal waar we gingen en ging al huilen als ik 5 minuten op de wc zat. Inmiddels heeft Plato wat meer zelfvertrouwen, vertrouwt ons en het huis goed en heeft een lekker eigen plekje waar hij de hele dag ligt te snurken. Nog steeds is hij het liefst zo dicht mogelijk bij ons om te knuffelen en te kroelen, maar hij raakt niet meer in paniek als hij ons even uit het oog verliest.
Wel heeft meneer nog heel erge verlatingsangst als wij echt de deur uit gaan. Hij begint dan echt te huilen als een wolf, dus hier hebben we nog wel wat werk te verrichten.
In het begin was Plato erg bang voor vreemde mensen en dit uitte zich vooral in blaffen en grommen. Inmiddels valt hij op straat bijna nooit meer uit tegen mensen en ook vreemde mensen in huis worden wel met argusogen bekeken, maar na een kwartier komt meneer toch wel snuffelen en wat knuffels halen. Een erg mooie vooruitgang dus!
Inmiddels krijgt hij alleen nog maar vers voer te eten en gaat het een stuk beter met hem.
Wij zijn ontzettend blij met Plato! Het is zo prachtig om te zien hoe hij opleeft en hoe hij lekker in het park kan rennen met de andere hondjes! Hij is zo snel, niemand houd hem bij! Wij zijn in deze korte tijd al helemaal gek op hem geworden en denken er zelfs over om een vriendje voor hem te zoeken...
Hartelijk bedankt voor de goede zorgen nog en tot de volgende update ;)

Groetjes,
Michal & Beau

 
Mickey PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 19 april 2012 14:47

mickeyHOL1MickeyHOL2

 

Wij hebben Mickey nu een klein maandje (sinds 15 maart 2012). Het gaat met ups en downs, maar boven alles is hij een vreselijk lief hondje! Hij houdt heel erg van knuffelen, en dan vooral van lekker gekroeld worden ;-)....en van wandelen! Hij gaat er 5 keer per dag uit, waarvan 2 x echt lekker lang. Dan raast hij lekker uit op de dijk, want hij heeft héél véél energie.....heerlijk vind ik dat zoals hij dan rent en speelt (op de dijk kan hij al goed loslopen!). Hij wil ook erg graag met andere honden spelen (al vond hij in het begin andere honden heel erg eng), maar moet nog wel leren dat genoeg genoeg is en dat niet alle honden even lief zijn, of niet zo veel zin en/of energie hebben als hij (of de baasjes, want baasjes lijken opvallend veel haast te hebben als ze hun honden uitlaten pff). Nu met de regen heeft hij de plassen ondekt en dat is zo koddig.....dan rent hij door de plassen, springt erin, stampt er in, ja net een kind die met zijn/haar beste schoenen aan iets stouts doet...zo grappig/schattig om te zien! En hij is zoooooo snel, geen hond houdt hem bij! Hij luistert ook al heel behoorlijk zoals zit, af, in je bench, hier, blijf, los en euh of nee (als iets niet mag ;-). Hij loopt al een stuk beter aan de riem (hij trekt een stuk minder!) maar hij blijft wel een kleine Sherlock, want hij snuffelt alles af en loopt dan waarheen zijn neusje hem voert. We zijn nu bezig met hem te leren volgen, al is dat wel heel moeilijk als je zo snel afgeleid bent zo als Mickey (een echte ADHD pup hihi) én jippie, hij is nu dag en nacht zindelijk.

Soms vinden we hem wel zielig hoor, want wat heeft hij allemaal meegemaakt? Als ik hem een dental stick geef, dan gaat hij heel erg huilen, en dan denk je van ja, zeg t maar, hoe kan dat, dan heb ik erg met hem te doen.......en spelen met ons vind hij erg moeilijk, want speeltjes worden nog steeds zo snel mogelijk in veiligheid gebracht in zijn bench (gelukkig heeft hij zijn pogingen om alles snel te begraven nu opgegeven). En afdrogen en borstelen vind hij ook heel erg eng, al gaat dat eerste nu langzaam beter.

We hebben nog best wel een weg te gaan met Mickey, maar ik geloof dat hij hier wel gelukkig is.....meer dat hij bang is dat weer kwijt te raken, maar dat gebeurd niet! ;-)

We zullen over een half jaartje als Mickey echt helemaal gesetteld is, nog weer eens een update sturen, maar dan zijn jullie weer even op de hoogte hoe het Mickey vergaan is tot nu toe ;-)

Hartelijke groet!

Markus en Ilse

 
Rosa PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 11 april 2012 13:53

rosa in_holland

 

Hoi Anneke,
 
Wilde even laten weten dat erg goed gaat met Rosa, wat een lief hondje is het ben helemaal gek op haar.!!
 
Groetjes Roxanne

 
Choco PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 04 april 2012 17:24

hghchoco1hghchoco2hghchoco4hghchoco5

 

Hallo Anneke & Henk,

 

Het gaat echt geweldig met Choco… wat is ze leuk & lief.

Af en toe een beetje hyper, maar dat hoort bij het pup-zijn.

Eigenlijk ging het meteen vanaf dag één goed. Toen we thuiskwamen nam ze meteen plaats in haar bench, zo van: dit is mijn plekje! Ze heeft de eerste nacht al meteen heerlijk doorgeslapen.

De witte herder is een hond van een vriend van ons, waar ik een dagje op moest passen.

 

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor  alles..

 

Mvg

Judith

 
Doortje PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 19 maart 2012 07:45

doortje2doortje3

Beste mensen van Siac,

Eind juni 2011 adopteerden wij Snoopy, een Spaanse pup die we al snel de naam Doortje meegaven. Ze is nu bijna een jaar en het gaat heel goed met haar. Ze kwam hier als schichtig hondje, bang voor alles en iedereen. Dik een halfjaar later is Door nog steeds voorzichtig, maar al echt een Amsterdamse hond: ze stapt zonder schroom de tram in, speelt iedere dag in het Vondelpark en bekijkt de stad vanuit de fietsmand. Ook krijgen we bijna dagelijks complimentjes; met haar mooie kop en slanke en kleine formaat is het een knap beest.
Het opvoeden heeft veel tijd en aandacht gekost. Ook al heeft Doortje zelf nooit op straat geleefd, ze heeft blijkbaar toch iets meegekregen van de angst van haar zwervende moeder. Zo kon ze lange tijd absoluut niet alleen zijn; dit lukt pas sinds kort. Wanneer iemand buiten haar onverwacht benaderd, zet ze het op een blaffen, en aan onbekenden in huis moet ze lang wennen. Maar als de angst eenmaal bij haar weg is weggeëbd, dan kunnen onze gasten rekenen op veel lieve aandacht. We blijven dus geduldig trainen, want boven alles is het een ontzettend lief en aanhankelijk beest waar we heel erg blij mee zijn.

We zijn uiteraard ook benieuwd hoe het met haar twee zusjes en broertje gaat..!

Vriendelijke groet,
Nienke

 
Amy PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 maart 2012 13:58

amy ned2

 

Hallo,

 

 

We willen jullie even laten weten hoe het nu met AMY gaat die op 19 januari 2012 bij ons is gekomen.

In het begin vond ze alles eng, ze durfde niet mee naar buiten als we Daisy (maltezer) uit gingen laten maar in de achter tuin vond ze het prachtig ze kon er uren in door brengen

De twee honden kunnen het goed met elkaar vinden als ze elkaar niet zien dan gaan ze op onder zoeken uit , doen alles samen, eten, in de grote mand hangen, samen blaffen na de postbode ja ze doen alles samen

De sneeuw kreeg ze aardig onder de knie (had ze natuurlijk nog nooit gezien) en speelde dan ook vaak met Daisy in de achtertuin.

Langzaam alles opbouwen haar vertrouwen winnen en ja hoor ze loopt nu het hele rondje mee, rent alle kanten op en blaft naar iedereen, wil ook door iedereen geaaid worden.

Binnen in ons gezin heeft ze een echte vriendin gevonden in ons dochtertje van bijna 4 jaar

Ze kunnen niet zonder elkaar als ze na school is geweest en ze komt thuis dan hebben ze alleen maar oog voor elkaar, gaat me dochter naar bed, dan is AMY als eerste haar, gaan wij zelf naar bed dan rent AMY snel na boven gaat voor de kamer van ons dochtertje zitten tot ik de deur voor haar open doe, ze ligt dan de hele nacht bij haar op bed en zodra ze wakker word ja dan is het gelijk knuffelen en spelen.

Auto rijden vind ze toch nog een beetje eng maar gaat steeds beter je ziet dat ze lekker op haar gemak is, lekker speels en zeker brutaal, als ze iets hoort dan is ze er als de kippen bij, springen kan ze ook als de beste bank op en bank af en zelfs de salon tafel is geen probleem voor haar. Ze is druk bezig met wisselen van haar tandjes (heb er een paar kunnen bemachtigen) maar ze blijven lekker scherp

Nee het is echt een hond met een eigen willetje net zoals mijn dochtertje, een prima match dus zodra het zonnetje in het huis schijnt kan je AMY daar vinden, ze zoekt de zon op en gaat er dan lekker voor liggen, we kunnen ook niet wachten tot het mooie weer gaat worden dan kunnen we lekker in de achtertuin ravotten en heerlijk zonnen. Wij zijn ontzettend blij met de komst van AMY en we kunnen niet meer zonder haar. Ze hoort er helemaal bij.

Bedankt voor de goede zorg die we van jullie kregen tijdens de rit na Eindhoven om AMY op te halen

Nogmaals bedankt voor alles.

 

Groetjes

Familie Griffioen

En een pootje van Daisy en AMY

 
Lita PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 07 januari 2012 09:19

Lita1

Ik wilde even laten weten dat ik vandaag precies 2 jaar (alweer) in Nederland woon bij mijn vrouwtje Diana. En natuurlijk de 2 andere roedelleden Daphne en Joey :-)

Het is hier echt hardstikke leuk. Ik krijg elke dag allerlei lekkere hapjes, soms verstop ik ze ook weleens in de tuin als ik even niets hoef. Dan moppert t vrouwtje weleens omdat ik al die 'goede' kluifjes in t zand verstop. Maar ja, als ik echt even geen trek heb?! Buiten dat, als je eens ziet hoe blij ik ben als ik dan weer eens een oud botje gevonden heb in de tuin!!! Ze hebben een filmpje ervan gemaakt en nu kunnen jullie ook zien hoe blij ik dan ben!

Het vrouwtje gaat elke dag 3 keer met me wandelen, er wordt met me gespeeld en ik wordt heerlijk geborsteld.! Kortom, ik had 't niet beter kunnen treffen!

Als we gaan wandelen, wat ik echt super vind, kom ik elke dag wel een van m'n hondenvriendjes tegen. Er wonen er hier een hoop in mijn buurt. Dan kan ik lekker met ze spelen! Ook wonen er heel veel katten, die zitten vaak in de struiken verstopt. Maar ik weet ze altijd te vinden! Elke keer weer wil ik met ze spelen, maar om een of andere reden zijn ze altijd boos en jagen me weg. Dat vind ik wel jammer..

Het vrouwtje zegt dat ik een erg slim hondje ben, omdat ik heel veel dingen begrijp en dat maakt me natuurlijk erg trots!

Wel ben ik deze week ziek geweest. Ik moest de hele tijd overgeven en het eten smaakte me ook al helemaal niet meer. Omdat ik na enkele dagen echt niets meer wilde en ik ook niet meer wilde drinken, heeft t vrouwtje de dierenarts gebeld. Hij dacht dat ik misschien iets had opgegeten wat misschien klem zat in mijn buik, want ik had geen diarree. Toen hij me onderzocht, kon hij niets vinden.
Hij vermoedde een licht ontstoken maagwand, omdat ik eigenlijk best graag af en toe rare dingetjes opeet uit de tuin of zo....n veertje af en toe...of n takje....Laatst heb ik nog n vers klein kikkertje opgegeten. Maar de dokter zei dat dat niet erg is....goede eiwitten, zijn katten doen het ook!! Is dat geen toeval haha??!!
Na 2 prikjes (de 2e deed pijn!! Ik gilde héél hard!)en nog wat pilletjes voor enkele dagen, voel ik me weer bijna helemaal beter!

Het enige wat ik nu niet zo leuk vind hier is het weer. Ik hou er van om lekker in t zonnetje te liggen en dat zit er nu niet zo in. Ik bedoel in Spanje vond ik t altijd veel te warm in de zomer. Maar hier vind ik het nu veel te nat. De rest van onze roedel ook trouwens. En de voorspellingen zijn al niet veel beter. Tja dat is wel jammer, want ik ben heel graag in de tuin. Die is lekker spannend met veel planten en n vijver. Ik snuffel er graag wat rond.

En als we 's avonds wat tv gaan kijken, lig ik lekker bij het vrouwtje op schoot. Of ze maakt n bedje van n dekentje op de bank en daar kruip ik in. Het liefst word ik dan helemaal ingestopt met alleen mn snuitje vrij!!!...Dat is pas ècht genieten :-)

Ik weet niet of ik jullie daar allemaal ooit bedankt heb dat juliie er voor gezorgd hebben dat ik bij deze roedel kon gaan wonen. Anders doe ik dat alsnog bij deze!

Oh...het zonnetje komt erdoor! Zeg ik ga lekker naar buiten.
De groetjes aan iedereen daar!

En weer tot volgend jaar!

Lita,
fam. Schipperen
Etten-Leur, Nederland.